25 mai 2012

Raportul Ședinței Senatului UBB din 07.05.2012


La ședința Senatului au fost prezenți 108 senatori din 139, condiţia de cvorum este îndeplinită.
Președintele deschide ședința prin salutul adresat senatorilor și prezentarea Ordinii de zi.
Ordinea de zi a fost votată în unanimitate și este următoarea:

  1. Regulamentul de funcţionare a extensiilor universitare
  2. Aprobarea unor cereri ale studenţilor
  3. Votarea Regulamentului Senatului
  4. Votarea Comisiilor permanente al Senatului
  5. Acordarea titlurilor de DHC/PHC
  6. Diverse

1. Primul punct pe ordinea de zi este Regulamentul extensiilor. Senatul hotărăşte modificarea articolului 7 după cum urmează: având în norma de bază peste 50% din ore în cadrul extensiei. Aprobă Regulamentul Extensiilor.
2. Senatul aprobă susținerea examenului de licență la Universitatea 1 Decembrie 1918 absolventului Stoica Mihai Vlad de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, învățământ la distanță.
3. Se aprobă dosarele referitoare la acordarea titlului de Doctor Honoris Causa următorilor: Mario Vargas Llosa laureat al premiului Nobel, Cardinal Angelo Scola Arhiepiscop de Milano, Prof. Dr. Nicolae Manolescu, Prof Umberto Eco, Dr. Pierre Taberlet și dl Eugenio Barba. La cererea Senatului dosarul dl-lui Pierre Taberlet se reface cu documentația pentru titlul de DHC.
ROMÂNIA
UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA
Str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 1, 400084 Cluj-Napoca
Tel. (00) 40 - 264 - 40.53.00*; 40.53.01; 40.53.02 ; 40.53.22
Fax: 40 - 264 - 59.19.06
E-mail: staff@staff.ubbcluj.ro
4. Aprobă Regulamentul de organizare și funcționare a Senatului
5. Referitor la Comisiile Senatului, Senatul aprobă conducerile comisiilor cu excepția Comisiei de relația cu societatea si Marele Senat unde funcția de vicepreședinte nu a fost validată încă de comisie în lipsa candidatului, urmând ca la următoare întâlnire a comisiei să se clarifice situația.
6. Referitor la conducerea Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Senatul validează rezultatul concursului de alegere a decanului. În urma votului secret exprimat de Senat Prof. Dr. Dumitru Matiș a fost validat.
7. Senatul avizează componența Comisiei de etică a Universității cu adăugarea a doi reprezentanți din partea studenților: Dan Avram și Marius Uzoni
8. Se dezbate și se aprobă Rezoluția cerută de Senat referitor la raportul dintre Senat și Rectorat.
9. Senatul aprobă renunțarea la programul masteral Studii Multiculturale Europene la Facultatea de Studii Europene și renunțarea la programul masteral Metode formale în programare la Facultatea de Matematică și Informatică
10. Se aprobă convenția nr. 13682/07.05.2012 dintre UBB și Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia privind finalizarea studiilor studenților de la Facultatea de Geografie, pentru specializarea Măsurători Terestre și Cadastru.
11. Referitor la incompatibilități, Senatul decide trimiterea unei circulare la facultăți pentru solicitarea rezolvării incompatibilităților apărute în urma alegerilor, listele cu noii Senatori urmând să fie prezentate în Senatul din 11 iunie 2012.
12. Senatul aprobă conducerea CSUBB (Prefectul studenților, Secretarul General, Subprefecții studenților) după cum urmează:
Prefectul Studenților: Mark Adrian Torok
Secretarul General CSUBB: Gheorghe Pop
Subprefectul Studenților, linia română: Doina Garaba
Subprefectul Studenților, linia maghiară: Talpas Botond
Subprefectul Studenților, linia germană: Sebastian Dietrich
13. Partea a doua a ședinței este una festivă, organizată cu ocazia împlinirii a 75 de ani a Acad. Prof. Ionel Haiduc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu